1996. Matthias Zammer, Borussia D.

 

Kauden saavutukset: Bundesliiga ja Euroopan mestari
Pääkilpailija: Ronaldo (Barcelona), 3 pisteen tauko

Kyllä, Bayernin urheilujohtaja oli myös maailman paras pelaaja. He tekivät hänestä rikkaan, kun hän oli Saksan maajoukkueen puolustaja (!) Ja yksi Saksan voiton Englannissa Euro 1996 -tapahtuman päähahmoista. Valittaessa vaikutti ilmeisesti myös Dortmundin Borussian mestaruus. Ja vastustajat olivat koko ajan lyötyinä: Klinsmann, Shearer ja Ronaldo. Critters sai “Diamond Ball” sinä vuonna, ja ensi vuonna täyden kullan.

2000. Luis Figo, Real Madrid
Kauden saavutukset: EM-pronssi
Pääkilpailija: Zinedine Zidane (Juventus), 16 pisteen ero
Yksi kiistanalaisimmista ZM: stä ennen Messin ja Ronaldon aikakautta. Sitten Figoa ei muistellut jalkapalloilijana (vain europronssi), vaan pikemminkin henkilönä – harvoin ihmisiä, jotka kykenevät muuttamaan Barcelonasta Real Madridiin määritelmän mukaan. Portugalin tärkein vastustaja oli Zizu, joka pelasi Juven puolesta. Klubitasolla hän ei leimahtanut samalla tavalla, mutta hän hieroi voimakkaasti Ranskan joukkuetta Belgian ja Hollannin EM-kisoissa. Muuten, Zidanen “kultainen tavoite” vei “Les Bleuksen” mannermaisen mestaruuden finaaliin jättäen Portugalin ja Figon ratkaisevan taistelun taakse. Real Madridin nykyinen komentaja sai vain timanttipallo, mikä herättää kysymyksiä toistaiseksi.

2001. Michael Owen, Liverpool
Kauden saavutukset: Englannin Cupin ja Super Cupin, Jalkapalloliigan Cupin, UEFAn Cupin ja Super Cupin haltija
Pääkilpailija: Raul (Real Madrid), 36 pistettä tauko
Korkeammat voimat vaikuttavat Owenin kohtaloon. Eikä kyse ole loukkaantumisista. Muutoin miten selitetään se tosiasia, että holivari aiheesta ”Owen sai ZM: n ilman mitään” voidaan sytyttää jossain foorumissa jopa 15 vuoden kuluttua? Tällaisessa riita-asiassa he kertovat sinulle, että palkinnon piti mennä Raulille. Mutta eikö britit ampuneet Liverpooliin ensimmäisestä ottelustaan ​​lähtien ja tunnustettiin Englannin parhaaksi urheilijaksi tuskin aikuisuuteen. Ja että hänen tavoitteensa argentiinalaisille? Raportointivuonna 2001 hän oli mukana jokaisessa Merseysidersin voittaman ”astian” yksikössä. Ja kaikki tämä vammojen kautta, jotka kiusasivat Owenia jo niin heikossa iässä.