Ensi silmäyksellä määrä saattaa tuntua liian korkealta

Kesäkuussa 2014 puhuttiin siitä, että Shakhtarin keskikenttäpelaaja Fred Rodriguez ei halua viettää koko uransa Ukrainassa. Sitten, kun hänen ensimmäinen kausi Donetskin joukkueessa, brasilialainen kieltäytyi palaamasta Ukrainaan ja päätti, että klubi ei voi taata hänen turvallisuuttaan. Keskikenttäpelaajan yhteiset ponnistelut kykenivät vakuuttamaan – ja neljän vuoden kuluttua Fred voisi tulla uudeksi suureksi Ukrainan mestareiden myyntiin. Britannian tiedotusvälineiden mukaan pelaaja tänä kesänä siirtyy Manchester Cityyn 50 miljoonaan euroon.

Star “Miner” menee “Manchester Cityyn”. Miksi hän tarvitsee Guardiola Photo: Miner, The Times

Ensi silmäyksellä määrä saattaa tuntua liian korkealta: Ukrainan mestaruuden pelaaja, joka ei edes pelannut Mestarien liigan neljänneksen loppupuoliskolla, “kansalaiset” antavat suuremman summan kuin Tevez, David Silva, Aguero, Yaya Toure ja monet muut klubin viimeaikaisen historian sankarit. Päätös on vieläkin kiistanalainen, koska kaupunki itse hallitsee nykyistä mestaruutta, sillä se itse asiassa turvaa ensimmäisen sijan talven alkuun mennessä. Miksi Guardiola tarvitsee brasilialaista? Tässä on 4 vastausta (ja 1 kysymys, mutta siitä myöhemmin).

Manchester Citylla on kentän keskellä ongelma.

Keskellä pelattavien pelaajien lukumäärällä kaikki on kunnossa. Guardiola on hieman typerä, kun hän puhuu tyytymättömyydestä klubin siirtokampanjaan tänä talvena, koska City junior on yksi parhaista Englannissa. Mutta vaikka ilman nuoria, Manchesterissa on runsaasti keskustaa. Laskemme (tällä kaudella tällä alalla vietettyjen minuuttien laskevassa järjestyksessä): De Bruin, Fernandinho, David Silva, Delf, Gundogan, Touré. Ja tässä ei lasketa Bernard Silvaa ja Zinchenkoa, jotka voivat pelata keskellä.

Mieti nyt uudelleen. Toure Guardiola kirjoitti heti pois ja antoi hänelle vain karsintarooleja. Delfa ja Zinchenko joutuivat vammojen takia uudelleenkoulutumaan vasemmanpuoleiseen. Gundogan loukkaantuu edelleen vakaasti Borussian ulkopuolella. David Silva jätti huomiotta suuren osan kaudesta perheolosuhteiden vuoksi, eikä yleensä nuorempi, vaan hän on jo 32-vuotias. Hänen nimimerkkinsä Bernard ei edes vetänyt tärkeimmän roolin roolia edes sivulle, puhumattakaan keskusta. Lopuksi Fernandinho laajensi sopimusta vuoteen 2020 asti, mutta on syytä muistaa, että tänä vuonna hän saavuttaa Kristuksen iän. On siis selvää, että toinen keskikentän pelaaja on ehdottomasti tarpeen.