Jopa unionin tärkein humoristinen aikakauslehti

Jopa unionin tärkein humoristinen aikakauslehti ”Crocodile” ei kestänyt sitä: ”Ja toivomme Spartakille tulleen pian mestariksi. Voit lukea siitä, ei vain aidalla. ” Mutta vasta puolitoisen vuoden kuluttua Fjodor Tšerenkovin tavoite Guriaa toi muskoviiteille niin kauan odotetun tittelin, josta tuli Beskovsky Spartakin viimeinen palkinto.

CSKA

CSKA: n ja Zenitin fanit rakastivat nauramaan venyttävän hedelmättömän punaisen ja valkoisen sarjan kohdalla turhaan. Heidän keskeytykset olivat paljon pidempiä. CDKA, joka oli voittanut viisi sodanjälkeistä mestaruutta, hajotettiin vuonna 1952. Armeijakerho perustettiin uudelleen alle kahdessa vuodessa. Seuraavana kerralla hänestä tuli mestari vasta vuonna 1970, kun hän oli vaihtanut nimensä kahdesti CDKA: sta CSK MO: ksi ja sitten tavalliseksi. Tämän 18-vuotisen jakson aikana kymmenen päävalmentajaa vieraili ruorissa, ja vain Valentin Nikolaev onnistui tuomaan kauan odotetun tittelin armeijan faneille. Mutta ”jo minulle kahdeksantoista” ei ole ennätys, koska seuraavan, seitsemännen mestaruuskerhon historian piti odottaa 21 vuotta. Monet kokeilut – mukaan lukien suuren jääkiekko-asiantuntijan Anatoli Vladimirovitš Tarasovin saapuminen, loukkaavat eroamiset – Vsevolod Bobrov ja Albert Shesternov – eivät pelastaneet sankarillista elämäkertaansa. Kehitysvektori muuttui – Oleg Bazilevich yritti turhaan tehdä Dynosta Kiovan klooni CSKA: sta. Juri Morozovin johdolla CSKA jätti kahdesti vahvan yrityksen. Tilanteen hylkäsi Pavel Fedorovich Sadyrin, hylkäsi Zenit, joka palasi ensin CSKA: n Valioliigaan ja vuosi myöhemmin voitti viimeisen Neuvostoliiton mestaruuden armeijajoukkueen kanssa. Ja lopuksi kolmas kuivuusjakso. Kaksitoista vuotta on lyhyempi ajanjakso kuin viimeinen Spartak-pidättäytyminen ja kaksi aiempaa CSKA-taukoa, mutta myös erittäin pitkä. Armeijakerho sopeutui pitkään uusiin aikoihin.

“Zenith”

“Zenith” oli pitkään tyytyväinen ainoaan armeijan vuonna 1944 voittamaan palkintoon, Neuvostoliiton Cupiin. Vuonna 1959 leningraders oli askeleen päässä arvokkaasta pronssista, mutta maalivahdin Gennadi Lazunovin törkeä virhe jätti heidät palkinnonsaajien alapuolelle. Ainoa kahdeksankymmenen olympialaisten aikana Zenit voitti pronssimitalit, joita muut Neuvostoliiton jalkapallon jättiläiset eivät laskeneet palkintoiksi.