Liverpool pysähtyi ja leimasi sarakkeessa numeron 18 mestarien

Jopa valmentajan Kenny Dalglishin kutsu, jonka kanssa tämä menestys saavutettiin, ei auttanut. Ja ei ole varmuutta siitä, että Liverpool pysähtyy numeroon 27. Se, että heidän naapurinsa Evertonista, joka on Englannin yhdeksänkertainen mestari, ei voi olla kymmenen kertaa vuodesta 1987, voi toimia heikkona lohdutuksena punaisten faneille. Lisäksi “toffee” ei edes päässyt lähelle huippua, eivätkä he myöskään ottaneet Mestarien liigan mukana UEFA Cupilla.

Liverpool pysähtyi ja leimasi sarakkeessa numeron 18 mestarien otsikoiden lukumäärän suhteen, mutta Manchester United, joka on 20 mestaruuskilpailua, tarttui ja ohitti hänet. Mutta “Punaisten paholaisten” elämässä oli pitkä ajattomuusjakso vuosina 1968-1993. 26-vuotias! Kun Sir Matt Busby lähti, Manchester United ei pystynyt toipumaan pitkään aikaan. Kunnes Alex Ferguson ilmestyi Old Traffordiin. Ja hän pystyi voittamaan mestaruuden vasta kuudennella kaudellaan kuultuaan paljon asioita omilta faneiltaan. Manchester City odotti vielä kauemmin – jopa 44 vuotta. Ja vasta rikkaan setän, Sheikh Mansourin seurauksena, loma tuli. Ja sitten ei heti.

Liverpoolin ja Manchesterin 13 vuoden kärsimysten taustalla ilman Arsenalin mestaruuskilpailuja – hetki menneisyyden ja tulevaisuuden välillä. Mutta mikä viittaa siihen, tällä kaudella on taipumus kasvaa. Yleensä Lontoossa on muodikasta odottaa kauan haluamaansa ensimmäistä sijaa. Äskettäin paistettu Chelsean mestari leijui 50 vuotta – 1955-2005. Ja Tottenham on ollut valmiustilassa 56 vuotta. Elokuussa 57. vuosi alkaa.

Ranska

Siirry eteenpäin Kanaalin kautta Ranskaan. Ranskan mestaruus on erittäin hauska – täällä joko yhden klubin pitkä hegemonia tai joka vuosi uusi mestari. Hallitseva Pariisin Saint-Germain-mestari käveli ennen Ranskan valtaistuimelle hallintaa noin 29-vuotiaana. Myös pariisilaisten aikaisempi tauko oli pitkä – kymmenen vuotta. Monaco, joka korvattiin PSG: llä, ei yrittänyt ermine-vaipana 17 vuotta – hiukan pidempään kuin edellä mainittu Spartak ja hiukan vähemmän kuin Feyenoord, tarina, josta on edessä. Seitsemän otsikkoa peräkkäin voittanut ”Lyon” ei ole viettänyt merkittäviä voittoja vuodesta 2008 lähtien – kymmenes vuosipäivä on tulossa.