Tämä tauko oli pisin klubin historiassa

Spartakista tuli maan mestari 16-vuotisen tauon jälkeen. Hänen jälkeensä Feyenoordin 18 vuoden odotusaika keskeytyi. Muista pienimpien klubien pidätysajat.

Spartacus

Kuudentoista vuoden ajan “Spartak” meni mestarinsa huipulle. Tänä aikana monet niistä, jotka nykyään kävelevät punaisella ja valkoisella symbolilla, onnistuivat syntymään ja kasvaa. Kuinka monta valmentajaa on vaihtunut, kuinka monta pelaajaa! Ja kuinka monta seuran veteraania ja Venäjän tittelin suurimman klubin faneja ei nähnyt tätä päivää. Ja lopuksi, tämä sivu käännetään. Spartak voitti 22. liigan tittelin ja unelma nyt 23.. Joka tapauksessa johto, valmentajat ja pelaajat yrittävät tehdä kaiken niin, että 16: n, tarkemmin sanottuna 15 ja puolen vuoden anti-ennätys ei ole koskaan estetty.

Valmiusaika. Kuinka suuret seurat unohtivat mestaruudesta Kuva: Eurosport, “Jalkapallo”, Marca

Tämä tauko oli pisin klubin historiassa. Mutta ei ainoa. Aikaisempi ennätyskuivuus kesti kymmenen vuotta – 1969 – 1979. Ja tämä ajanjakso oli erittäin tapahtumarikas, sisältäen sekä hyvät – Neuvostoliiton Cupin vuoden 1971 ja hopean – 1974 että huonot: punaisen ja valkoisen erottamisen suurliigaan syksyllä 1976. Mutta joukkueen johtaja Nikolai Starostin ja päävalmentaja Konstantin Beskov onnistuivat lyhyessä ajassa luomaan uuden, entistä kauniimman Spartakin. Joka vuosi myöhemmin palasi eliitti, ja toisella kaudella paluun jälkeen antoi faneille voiton Neuvostoliiton mestaruus.

Marraskuussa 1979 näytti siltä, ​​että Spartak ei rajoitu tähän mestaruuteen. Mutta seuraavan kullan piti odottaa kahdeksan vuotta. “Spartakilla” oli erinomaisia ​​pelaajia, hieno Konstantin Beskov työskenteli joukkueen kanssa, ”punavalkoinen” putosi aina voittajaksi. Mutta heistä ei tullut mestareita. 1980 ja 1981 – toinen paikka. Kolmas sija vuonna 1982, sitten kolme korkealaatuista hopeaa vuonna 1983, 1984, 1985, pronssi 1986. Neljä kertaa Dynamo Kiev tuli mestariksi, kun heidän Minskin joukkuetoverinsa, Dnipro ja Zenit.