Viimeisestä Atletico-mestaruuskilpailusta on kulunut kolme vuotta

Kuuden vuoden ajan hän ei ollut Lillen mestari, seitsemän – Marseille, kahdeksan – Bordeaux. Nantes kahdeksas ja viimeksi toistaiseksi tuli mestariksi vuonna 2001. Ja se on täysin surullista Ranskan otsikoituimmalle klubille, kymmenkertaiselle Saint-Etienne-mestarille, josta ei tullut ensimmäistä joukkuetta Michel Platinin jälkeen, eli vuodesta 1981.

Espanja

Lähdemme Espanjaan. ”Real” odottaa nyt kauan odotettua mestaruutta – ensimmäistä vuodesta 2012 lähtien. Jos “Royal Club” hyppää eteenpäin “Barcelona”, niin se toistaa sodanjälkeisen ajanjaksonsa vastaisen levynsä – Madrid piti pisimmän tauon 1980 – 1986.

Viime vuosisadan menestyksekkäin esimerkkikerho 2000-luvulla otti taukoja 1960 – 1974 ja 1974 – 1985.

Valmiusaika. Kuinka suuret seurat unohtivat mestaruudesta Kuva: Eurosport, “Jalkapallo”, Marca

Viimeisestä Atletico-mestaruuskilpailusta on kulunut kolme vuotta. Voitaisiin kirjoittaa ”vain kolme vuotta”, mutta pian neljäs menee. Ennen Espanjan mestaruuden voittamista 2013/14, “patja” 17 vuotta asui ilman otsikkoa. He jopa onnistuivat menemään Segundaan ja palaamaan, vaihtamaan monia kouluttajia ja hautaamaan kuuluisan presidentin Jeesuksen Gilin. Ja ennen voittoa vuonna 1996 Atlético ei voinut valloittaa 19 vuoden huippua. Kolmetoista vuotta Rafa Benitezin ajasta lähtien hän ei käyttänyt Valencian mestarin kruunua. Deportivo voitti mestaruuden ainoan kerran vuonna 2000. Viimeisimmillä Espanjan mestarilla osana Real Sociedadia ja yleisurheilua on todennäköisesti lapsenlapsia – baskit olivat vahvimmat 1980 ja 1981 ja 1983 ja 1984. On parempi olla muistamatta Sevillan ja Betisin mestaruuskilpailuja, jotta ei loukata kahden Andalusian klubin faneja. Ja vielä, haavan suolana – 1946 ja 1935.

Italia

Italian Serie A: ssa Juventus voitti viisi viimeistä scudettoa ja on valmis jatkamaan rekisteröintiaikaa yhdellä vuodella. Viimeisin mestariksi ennen “vanhaa Signora” -tapahtumaa oli “Milan”, joka keskeytti muodollisesti “Inter” -tapahtuman nelivuotisen (ja omatuntonsa kolmivuotisen) hegemonian. Kaksi Milanon jättiläistä ja yksi Torino eivät ole päässeet ketään pöydän kärkeen vuodesta 2002. Roma ei ole voittanut Scudettoa 16 vuoden ajan, ja sen pahin vihollinen Lazio on 17. Vilkkaasta Napolista ei ole tullut mestaria Diego Maradonan jälkeen vuodesta 1990, ja yksinkertainen Sampdoria on ollut vuotta vähemmän.