Alonso jättää hyvästit F1-maailmaan Abu Dhabissa, Raikkosesta Ferrariin

Mercedes voitti molemmat tittelit etukäteen. Lewis Hamilton oli voittava kuljettaja Meksikossa kuukausi sitten ja oli historian kolmas kuljettaja, joka ansaitsi viidennen uransa. Kaksi viikkoa sitten Brasiliassa brittiläinen lentäjä voitti seitsemännen kymmenestä kilpailusta ja auttoi Saksan joukkuetta viidenteen rakentajien Cupiin peräkkäin.

Abu Dhabissa keskitytään Alonsoon. Vuoden 2005 ja 2006 mestarit jättävät kaavan 17 kauden jälkeen ja siirtyvät American IndyCar -sarjaan. Historiassa toisena ratsastajana Graham Hillin jälkeen hän haluaisi voittaa kolmen kruunun moottoriurheilun – voiton Formula 1 Monacon Grand Prix -sarjassa, 24 tunnin voiton Le Mansissa ja 500 mailia Indianapolisessa.

En usko, että voisin niin monta kilpailua.Kun katsot taaksepäin kaavan uraan, se oli onnistunut ”, Alonso kertoi ESPN: lle. “Tarkistin yhden ruudun ja tarvitsen nyt toisen”, sanoi 37-vuotias espanjalainen McLaren. Hän on tähän mennessä saanut 50 pistettä huolestuttavassa tallissa ja tällä hetkellä paras tulos on viides.

Vuonna 2007 Räikkönen voitti viimeisen maailmanmestaruuden Ferrarille. Hän palasi Italian talliin lyhyen eläkkeelle jäämisen jälkeen Formula 1: sta ja työskenteli myöhemmin Lotusissa neljä vuotta sitten. Tällä kaudella hän saavutti yhden voiton, kun 36-vuotias suomalainen ajoi Sauberiin seuraavalla kaudella.Renaultan suuntautuva australialainen lentäjä ei ole vielä ratsastanut toista kaavaa. Vuosina 2011 – 2013 hän työskenteli Toro Rosso -yrityksessä palvelemalla Red Bullia nuoremman joukkueena. 21-vuotias Red Bull -pilotti haluaisi myös unohtaa kilpailun Brasiliassa, missä häneltä evättiin selkeä voitto törmäyksessä Esteban Ocon of Force Intian kanssa, jonka jälkeen Verstappen hyökkäsi häneen varikolla.

Valtteri Bottas (Mercedes) saa tilastotiedot sunnuntaina. Suomalaisesta lentäjästä voi tulla viiden vuoden jälkeen mestaruusjoukkueen ensimmäinen ratsastaja, joka päättää kauden voittamatta.Viimeksi tämä tapahtui Red Webin Mark Webberin kanssa vuonna 2013 Sebastian Vettelin voiton aikana.