Jalkapallon jälleenmyyntiä käyttävät sivustot käyttävät fanit pois ja asettavat ne vaaraan

Jalkapallolippuja mainostetaan jälleenmyyntisivustoilla valtavalla määrällä, Guardian-tutkimus on löytänyt kehotuksen, jossa kehotetaan varoittamaan, että fanit repätään ja heidän turvallisuutensa vaarantuvat. Viagogo ja Ticketbis hyödyntävät ammattiliittojen kanssa liittoja kiertääkseen lait, jotka on kehitetty parantamaan tuulettimen turvallisuutta, ja estämään toboroinnin Hillsborough-katastrofin jälkeen.Toissijainen lipunmyynti: miten se toimii, laki, epäonnistumiset ja tulevaisuus Lue lisää

The Guardian korosti, kuinka jälleenmyynti heikentää fanien erottelua sen jälkeen, kun Milanon kannattajat sijoitettiin Arsenalin fanien joukkoon Europa-liigan lipussa Lontoossa, vaikka he ostivat ”pois” lippuja Viagogossa.

Vuoden 1994 rikosoikeudellisen ja yleisen järjestyksen lain mukaan henkilö, jolla ei ole lupaa jalkapalloseuralta, on rikos myydä lippua tai muuten luovuttaa se kolmannelle osapuolelle.Mutta ulkomailla toimivien jälleenmyyntisivustojen, mukaan lukien Guardianin tutkimuksen neljä sivustoa, voi jättää huomiotta tämän lain.

Guardianin ostamat liput Tottenham Hotspuria, Arsenalia, Manchester Cityä ja Chelsea vastaan ​​pelattiin huomattavasti nimellisarvo, joka herättää faneiden ryhmien Unibet Magyar vihan vaikutuksesta jalkapallon katselukustannuksiin.

Tuoreita ilmoituksia online-toutingin lisääntymisestä massatapahtumien jälkeen syytettiin yleisön häiriöistä Europa-liigan otteluissa Arsenal ja Köln syyskuussa.

Yksi mies, “Ticketbisin edustaja”, joka toimii Wembleyn stadionin ulkopuolella, kehui, että hänellä oli satoja lippuja jokaiseen Tottenham Hotspur-peliin, jotakin asiantuntijaa ei voitu tehdä laillisesti.Myöhemmin hän väitti, että hän ei myynyt lippuja, ja oli vain “Courier” Ticketbisille, jonka omisti johtava lipunmyyntikohde StubHub, vaikka hänellä oli kuvauksen tarjonta, jolla voit leikata verkkosivuston tulevista lippujen ostoksista.

Guardian osti myös lipun Sveitsissä sijaitsevan Viagogon kautta Arsenalin Europa League -peliin Milanoon vastaan ​​maaliskuussa. Facebook Twitter Pinterest Kölnin kannattajat pystyivät ostamaan lippuja Arsenalin kannattajien osiossa Europa-liigan otteluistaan. Valokuva: PPAUK / Rex / Shutterstock

Lippu on merkitty Milanon kannattajien osaan, mutta osoittautui faneille Arsenalin jäsenyydestä, joka on vastoin tiukkoja erottelupolitiikkoja, joiden tarkoituksena on estää väkivalta. jalkapallo-ottelut.Neljä Milanon fania pelissä, jotka sanoivat Unibet olleensa myös väärässä osassa ostamisen jälkeen Viagogosta, joutuivat verbaalisesti väärinkäytön aikana ottelun aikana.

Tottenham Hotspur-ottelussa Leicester Cityn kanssa Ticketbis ”Agentilla” – termillä, jota sivusto käyttää lipun luovuttajalle, joka joissakin tapauksissa näyttää olevan ammattimainen, oli useita kausilippukortteja, jotka omistivat yleensä omistautuneet fanit. Hän väitti voivansa hankkia lippuja “mitään” varten, mukaan lukien jalkapallo- ja musiikkitapahtumat.

Lippuja Manchester Citylle Baselin Mestarien liigaan maaliskuussa toimitti kuriiri, jolla oli useita kirjekuoria, joissa oli nimet ja keräysohjeet , mikä osoittaa hyvin järjestäytyneen toiminnan.Kaikki sivustojen ostamiseen käytetyt sivustot mainostivat useita pelejä kilpailuissa, kuten Premier League, Europa League, Mestarien liigan, FA Cupin ja jopa ensi kuun MM-kisoissa Venäjällä. miten he saivat lippuja, mutta jotkut olivat hallussaan kausilippuja, ja ainakin yksi paikka saatiin klubin jäsenyyden avulla.

Ohjelmisto, joka on suunniteltu liput yksittäisten jalkapalloseurojen lippujärjestelmistä, on myös vapaasti saatavilla verkossa. Facebook Twitter Pinterest Milanon kannattajat sijoitettiin Arsenalin fanien joukkoon Europa-liigan lipussa Lontoossa, vaikka he ostivat ”pois” lippuja Viagogossa.Valokuva: Alamy Stock Photo

Yksi turvallisuus- ja lippuvalmistaja sanoi, että uudet todisteet olivat “häiritseviä”.

 

Klubi lisäsi, että touting ”johtaa siihen, että kannattajat maksavat paisutettuja hintoja katsomaan tiimiä, joka ei ole oikeudenmukaista”.

Kaikki viisi lipunmyyntiä Guardian ylitti huomattavasti nimellisarvonsa, mikä herätti faneiden ryhmien huolta siitä, miten vaikutukset hintoihin ja kritiikki ovat sellaisissa seuroissa, joilla on kaupallisia kumppanuuksia jälleenmyyntialustojen kanssa. Esimerkiksi Manchester Citylla on liiketoimintaliitto Viagogon kanssa, joka sallii laillisen lipunvaihdon fanien välillä.

Jalkapalloilijoiden liiton tiedottaja sanoi: ”Olemme jo pitkään vastustaneet kannattajia maksamaan valtavasti nousevat lippujen hinnat nähdä heidän tiiminsä.Valitettavasti klubikumppanuudet jälleenmyyjien ja toissijaisten lipunmyyntipaikkojen kanssa mahdollistavat tämän aivan liian usein. ”

Viagogon ja Ticketbisin lisäksi Guardian osti lippuja pienemmiltä sivustoilta. Manchester City v Baselille liput myytiin Livefootballtickets.net-yhtiön kautta Espanjassa sijaitsevassa yrityksessä, kun taas Chelsea-lippu Leicester Cityyn tuli Maltan jalkapallolippupalvelusta.

Tottenhamin tiedottaja Hotspur sanoi, että Ticketbis ei ollut yksi sen valtuutetuista myyjistä ja kehotti faneja olemaan ostamatta yritystä tai vastaavia sivustoja.

Jalkapallolippujen tiedottaja sanoi, että rikosoikeus- ja yleisen järjestyksen laki, jolla kiellettiin lipunmyynti vuonna 1994, oli “palvellut tarkoitustaan, jonka olemme iloisia voidessamme todeta, koska jalkapalloväkivalta on kaikkea muuta kuin” .Yhtiö sanoi, että Yhdistyneen kuningaskunnan laki ei ollut sitova, mutta oli yrittänyt varmistaa, että fanit eivät istu väärään päähän.

Live-jalkapalloliput eivät vastanneet kommenttipyyntöön. sähköpostitse tai noudata Guardian Businessia Twitterissä osoitteessa @BusinessDesk

Metropolitan-poliisin keskusjalkapalloyksikön tarkastaja Matt Ashmead sanoi, että poliisi kävi pelastusoperaatioita, mutta nykyinen lainsäädäntö antoi heille rajalliset valtuudet käsitellä offshore-sivustoja .

“Mielestäni he [lippuyhtiöt] ovat löytäneet porsaanreiän,” hän sanoi.

”Sulkeminen edellyttäisi lainsäädäntöä, johon olisi sisällytettävä sanamuoto, joka sisältäisi sähköinen tarjous myydä Yhdistyneen kuningaskunnan ulkopuolella.Lainsäädäntö ei ole edennyt tekniikan kanssa. ”

Työväenpuolueen varajohtaja Tom Watson kehotti hallitusta toimimaan” teollisen mittakaavan ”lipun touting -leirillä. Hän sanoi: ”On olemassa syy siihen, että kotona ja poissaolevien fanien välillä on tiukat säännöt. Ticketbisin ja Viagogon kaltaisten yritysten lippujen jälleenmyynti vaarantaa kannattajat ja hinnoittelee rehellisiä faneja pois pelistä.