F1-kausi päättyy ja lähetyspalvelun rakentaminen alkaa

Maan katsojille, joissa 70 prosenttia verkossa olevista autoista on rakennettu, ainoa poikkeus ensi vuonna on Britannian Grand Prix, Channel 4: n mukavuusrumpu, joka sisältyy yhden vuoden sopimukseen korostaa ohjelmaa. Kun otetaan huomioon, että Silverstonen omistajat valloittivat äskettäin poistumislausekkeen Formula 1 -sopimuksestaan, 2019-kilpailu voi olla jopa Yhdistyneessä kuningaskunnassa pidettävän maailmanmestaruuskilpailun viimeinen kierros. Ja se tarkoittaisi, ettei mitään suorana lähetyksenä ilmaista Grand Prix -kilpailua Britannian televisiossa.

Skyn ​​yksinoikeuksien myöntämisestä viiden vuoden aikana noin 1,2 miljardin punnan palkkio maksettiin. Bernie Ecclestone. Monella tavalla Formula 1 menee paremmin ilman soittoäänenjohtajaa, joka tarttui valtaan yhtä siististi kuin Gordon Taylor.Jos Ecclestone olisi edelleen ollut vastuussa, hän olisi ehkä nyt etsinyt tapaa säilyttää suurempi yleisö, jota sponsorit ja mainostajat aina haluavat. Mutta kyseinen ohjattavuuden lahja on mennyt hänen mukanaan.

Joten Formula 1 on testikrosketin, Ryder Cupin, Premier League -sarjan, World Cup -hiihdon ja Englannin kotirobbi-otteluiden asemassa – saatavana vain Britanniassa. tilatuille. Nyt se odottaa saavansa selville, menestyykö se, kuten Premier League on epäilemättä tehnyt, vai kärsivätkö se testikriketistä, jolla on seuraavat asiat, mutta joka on menettänyt tietyn aseman kansallisessa elämässä.

Niille, joilla on Sky-yhteys, satelliittikanava tuottaa epäilemättä edelleen ennennäkemättömiä resursseja urheilulle.Jotkut näkökohdat venyttävät kärsivällisyyttä, kuten ruudukkojen kiireinen ja turha kohtaaminen ja eläkkeellä olevien kuljettajien lukuisuus, joka ei sano mitään.Joskus se vie yhden vuoden ikävänsä Raymond Baxterin tai Murray Walkerin erottuville BBC-kommentteille, jotka olivat innostuneita ennen kuin heistä tuli lähetystoimijoita, James Huntin söpöttömistä havainnoista tai jopa John Bolsterin märehdyksistä syvimmän tarkkailun hatun ja ”kiertävän mikrofonin kanssa”. “, Joka voisi käydä läpi Connaughtin tai Maseratin sisämaita ja tietää tarkalleen mitä hän katsoi, koska hän oli rakentanut ja kilpaillut omilla autoillaan 1930-luvulla.

Mutta sitten näet yksityiskohtainen tekninen analyysi, jonka toimitti Anthony Davidson, jonka ura urheilun osanottajana – kuten Simon Hughesin kriketissä – lopetti vain korkeimman saavutustason.Tai kilpailun jälkeinen selitys, jonka antaa Ted Kravitz, joka vaeltaa paddockilla joukkueiden pakattuaan. Hän kysyi hänen muistikirjansa tiivistä, värikkäästä ja havainnollistavasta yhteenvedosta kunkin joukkueen suorituksesta kyseisenä päivänä ruudukon edestä takaosaan. . En usko, että Kravitz on koskaan rakentanut kilpa-autoa paljain käsin, mutta kaikella muulla tavalla hän on 2000-luvun John Bolster.

Siitä huolimatta Liberty Media, joka osti Formula 1: n kaupalliset oikeudet pääomasijoitusyhtiöltä ja näytti nopeasti Ecclestonelle oven, perii todennäköisyyden, että yleisöluokitukset jatkavat laskuaan seurauksena voimakkaasta laskusuuntauksesta, joka alkoi Skyn ​​tullessa kuvaan ja ilmainen ikkuna alkoi sulkeutua.Omistajalle, kuten Ecclestonelle, ylösalaisin on taatut tulot.

Liberty Median strategia vaihtelee maittain – esimerkiksi Saksassa maksutelevisio on hylätty kannattavan järjestelyn puolesta. maanpäällinen verkko – mutta sen pitkän aikavälin suunnitelma näyttää olevan kattavuuden tarjoaminen oman streaming-palvelun kautta. Vaikka tämä ei ole vielä mahdollista niillä alueilla, kuten Isossa-Britanniassa, jolla on olemassa kauppa lähetystoiminnan harjoittajan kanssa, se aikoo aloittaa sen ensi kaudella Alankomaissa, missä valtava seuranta tekee Max Verstappenistä tulevaisuuden avainasiakkaan vetovoiman. .On vielä selvitettävä, osoittautuuko mahdollisuus vaihtaa kaikkien 20 auton autossa olevien livekameroiden ja ryhmäradion välillä riittävän houkutteleva kompensoimaan kaikenlaisen toimituksellisen riippumattomuuden lopullinen heikkeneminen.

Välittömien tulojen saaminen edellä kaikki muut näkökohdat voivat vahingoittaa Formula 1: n jo hankalaa ekologiaa.Uuden kilpailun ilmoittaminen Hanoissa sopii yhteen vanhan hallinnon politiikan kanssa ottaa valtavia määriä rahaa paikoista, jotka haluavat F1: n maineen ilman tukipohjaa, mutta politiikka uhkaa myös venyttää sekä taloudellisella että inhimillisellä tasolla joukkueiden kyky selviytyä jo ylikuormitetusta kalenterista.Liity The Recap -sivustolle, joka on viikoittainen sähköpostisi toimittajien valinnoista.

Samaan aikaan F1: n on pidettävä silmällä Formula E: tä, joka on täysin sähköinen. yksipaikkaiset sarjat alkavat nyt viidennen kauden, ja mukana ovat suuret valmistajat, jotka näkevät tulevaisuuden matkalla.Sillä on uusi auto, jolla on lisääntynyt akun virta ja parempi ulkonäkö, kilpailuaikataulujen kauppatapahtumat Marrakeshista Berliiniin ja nyt sopimus BBC: n kanssa ilmaisesta suoratoistosta punaisen painikkeen kautta, plus yksi live-kilpailu BBC2.

Viimeaikaisten tapahtumien vuoksi Ad Diriyahin valinta Saudi-Arabiassa ei ehkä ole ihanteellinen 15. joulukuuta pidettävälle avauskierrokselle. Mutta aikaan, jolloin niin paljon urheilua kilpailee huomion suhteen, on jotain sanottavaa ilmaiseksi pääsyksi sarjaan, joka todella haluaa lisätä yleisöään sen sijaan, että vain taskua valtavia määriä doshia.