Kosovo on valmis kallistamaan veneen Suomessa tukikelpoisuudesta huolimatta

Harjoitus oli laskettu huolellisesti. Kosovon ensimmäinen maailmanmestaruuskilpailutapahtuma järjestetään Turussa maanantaina illalla ja Bunjaki odottaa edelleen vahvistusta Fifalta, että puolet tusinaa hänen parhaita pelaajiaan ovat oikeutettuja. Se oli tarpeeksi este lauantaina; kuvitella sitten, että Kosovolle ilmoitettiin epämukavuudesta, kun lopullista päätöstä ei anneta vasta kolmipäiväisenä, vähemmän kuin seitsemän tuntia ennen aloituspäivää.Road to Russia 2018: miten Pohjois-Irlanti, tasavalta ja Wales joutuvat maksamaan? Lue lisää

”Se tulee olemaan noin minuutteja, ei tunteja”, Bunjaki sanoo, että valinnat on saatu päätökseen, ja kun valmentaja kieltäytyy valittamasta paljon, ei ole pakko jättää eroon tilanne.Hänen Suomen kollegansa Hans Backe kertoi sen riittävän hyvin, kun hän kutsui sitä “täydelliseksi katastrofiksi Fifasta”, ja viranomaiset näyttävät varmasti jääneen pahasti kylmiksi kehityksellä, joka olisi pitänyt ennustaa kauan ennen Kosovon hyväksymistä jalkapallon hallintaan elin toukokuussa.

Kysymys ympäröi Kosovon syntymän tai perinnön pelaajia, jotka ovat soittaneet muille kansallisille puolille tai joilla ei ollut Kosovon kansalaisuutta ennen heidän maahanpääsyä. Ne, jotka haluavat edustaa Kosovoa, ovat saaneet esittää pyynnön Fifan pelaajien asemakomitealle, joka on entisen FA: n puheenjohtaja Geoff Thompsonin johtama elin. Ratkaisevat kriteerit näyttävät olevan kenenkään arvaus.Neljä Bunjaki-ryhmää, mukaan lukien Manchester Cityn keskikenttäpelaaja Sinan Bytyqi, jolla on alle 21 kappaletta Itävallalle, on saanut täysin selvän, mutta se menee lopun johdolle. Todennäköinen lopputulos on myös, että he saavat pelata. ”Minulla on tietenkin suunnitelma B ja suunnitelma C. Minun täytyy, ”Bunjaki sanoo,” mutta en vieläkään halua ajatella suunnitelmaa B, koska se muuttaa kaikkea. ”

Kuusan pelaajaa, jotka ovat jääneet reunalle, ovat Samir Ujkani, Alban Meha, Herolind Shala, Milot Rashica, Amir Rrahmani ja Valon Berisha. Kyseisestä luettelosta viisi ensimmäistä ovat edustaneet Albaniaa ja Kosovon leirissä on tunne, että heidän kollegansa Tiranassa olisi voinut kevyesti sanoa, että he ovat auttaneet asiaa koskevissa asiakirjoissa.Mikä tahansa vastarinta toisessa päässä on ymmärrettävissä: erityisesti Vitesse Arnhemin vartija Rashica on jännittävä nuori lahjakkuus ja sen seuraukset, että hänet menettää naapuriinsa Kosovoon, missä hän on syntynyt, ovat huolestuttavia.

Suhteet Näiden kahden valtion välillä on varmasti ollut monimutkainen ongelma, ja reaktio niihin Shkoderin, Albanian kaupungin, jossa Kosovon täytyy pelata kotipelejään Pristinassa sijaitseviin tiloihin, edessä ei todennäköisesti ole ilmainen, kun he kohtaavat Kroatian siellä seuraavaksi kuukausi.

Se on helpotusta, kun jalkapallo alkaa, ja on varmasti turhautumista siitä, että hallinnollinen jalkahinaus on kiinnittänyt huomion tilaisuuden merkityksestä.Kosovo on työskennellyt tämän takia, koska kauan ennen itsenäisyytensä julistamista vuonna 2008 ja tunteet, kun he vievät Veritas Stadionin kentälle, ovat visceralisia ja monimutkaisia. Osa Bunjakin tehtävästä on pitää heidät paikallaan ja hän on huolissaan siitä, että hänen tiiminsä – joka on ylhäältä kärjessä eteenpäin, johon kuuluu toinen nuori Manchester City-pelaaja, Bersant Celina – on liian voimakas.

“Me hänellä oli suuri ongelma koulutuksessa ”, hän sanoo. ”Istunnon tavoitteena oli puolustaa, mutta lopulta se oli vain hyökkäys, hyökkäys, hyökkäys. Se oli kuin minulla oli 23 eteenpäin. Illallisella kirjoitin taululle: ”Oletko tyytyväinen siihen, mitä teit tänään?” Tarvitsen ne kompakti yhteen, koska tällä hetkellä he eivät ole.He kaikki yrittävät olla Ronaldo tai Messi. ”

Ei ole paljon aikaa varautua siihen, että Bunjaki on järjestänyt epätavallisen askeleen järjestää ylimääräistä harjoittelua, joka perustuu paikannukseen ilman palloa. Maanantaiaamu. Bunjaki itsekin vaatii jonkin verran hölmöilyä myös aikoina. Hän on toiminut Ruotsissa ja on neuvonut koko valmentajauransa aikana entisen Englannin avustajan Tord Gripin, joka istui hänen vieressään Kosovon ensimmäisessä Fifa-tunnustetussa ottelussa, ystävällinen Haitia vastaan ​​vuonna 2014, ja sitä kuullaan edelleen epävirallisesti. Grip, 78, on Turussa katsomassa peliä ja sanoo, että hän on jo puhunut Bunjakista ottamatta pelaajiaan kaksinkertaisen harjoittelun kautta joka päivä.

Kuusi heistä toivovat, että se ei ole ainoa jalkapallo he pelaavat tällä viikolla.Veritas Stadionin kapasiteetti on vain 9 372 ja odotetaan noin puolet väkijoukosta piristyvän Kosovosta. alueella asuu noin 10 000 kosovolaista, joista monet, kuten Inter Turun johtaja ja entinen Ipswichin hyökkääjä Shefki Kuqi, muuttivat ennen tai 90-luvun sisällissodan aikana. Sidokset ovat lähellä ja parhaiten yhteenveto Kosovon syntyneen Suomen ja Chievo keskikentän, Perparim Hetemajin, ahdingosta, joka pyysi, että Backe nousi pois tästä kiinnikkeestä, kun hän piti tulevaa uskollisuuttaan.

Ehkä Hetemaj päättää liittyä Bunjaki-yhtiöön ja yrityksiin mahdollisesti syttyvään lokakuun iltaan Shkoderissa. Hänellä ei ole pulaa ihmisistä kysyä vaihtoprosessista. ”Olipa he voivat pelata, heidän täytyy tukea niitä, jotka ovat”, Bunjaki sanoo.Vaikka kaikki eivät tee sitä ajoissa, Kosovon joukkue on tiukasti samassa veneessä.